Storytelling

Løsningsmuligheder med Storytelling

Fortællinger - storytelling - får deres styrker i forlængelse af - eller snarere i samspil med anden terapi. I samarbejdsforløbet med klienten danner jeg mig et indtryk af både de styrker og udfordringer klienten har, men også de løsningsmuligheder vedkommende har haft god gavn af. En historien lavet til klienten - eller en fra historielageret.

 

At fortælle en historie

Det stærke ved at få fortalt en historie, der er vedkommende er, at det virker stærkt og direkte på os. Erfaringerne med storytelling er, at historierne fylder og berører på en måde, der giver en helt speciel mening for den, der hører historien. Historiens essens er ofte lettere at bære med sig, idet det er den enkeltes tolkning af historien, der giver mening og det giver mod til at lege med at se på egen livssituation på en ny måde. Ofte refererer klienterne tilbage til en historie, der er fortalt og derved bliver historien et fælles tredje, der kan arbejdes videre ud fra.

 

De mange muligheder inden for Storytelling

Storytelling er, som navnet antyder, en terapeutisk metode og retning, der er inspireret og baseret på eventyr fortælletraditionen samt af Ericksonian Hypnoterapi. Ved storytellingmetoden opfordrer, og guider terapeuten patienten, patiengruppen eller organisationen til at bruge historier og metaforer til at åbne op.

Der arbejdes herved med en indirekte påvirkning igennem de temaer og muligheder som patienternes historier rummer og igennem de symboler, som metaforerne bærer frem. Terapeuten bruger historien til at fremme den gode historie - den helende historie i terapi, og ved supervision til at fremme kreative processer via historierne.

Der er således mange muligheder inden for Storytelling, og både psykolog Anne-Marie Sass og Grethe Bruun anvender metoden i deres arbejde.

 

Psykologgruppen Næstved

Psykologerne Grethe Bruun og Anne-Marie Sass fra Psykologgruppen Næstved er begge specialiseret inden for Storytelling, og bruger denne på forskellige måder i deres terapeutiske praksis, samt ved supervision.

Grethe Bruun tilbyder kurser og supervisionsgrupper i storytellingmetoden. Endvidere tilbyder hun foredrag og inspirationsdage med udgangspunkt i hendes bog om samme emne.

Anne-Marie Sass arbejder i mange tilfælde ud fra en bred vifte af terapeutiske metoder tilpasset den enkelte, heriblandt Storytellingmetoden. Endvidere anvender hun metoden i nogle supervisionsgrupper og kurser.

 

Vil du vide mere om storytelling?

For at høre nærmere om Psykologgruppens tilbud, er du meget velkommen til at kontakte Grethe, Hannah eller Anne-Marie. De nødvendige kontaktoplysninger finder du her på hjemmesiden ved at trykke på det ønskede navn. Psykologgruppen er beliggende på Jernbanegade 14, st.tv., 4700 Næstved, hvor vi hjælper mennesker med storytelling fra hele Storkøbenhavn.

Kontakt mig

 

Jeg kan også hjælpe med kognitiv terapi og hypnoterapi.