Qigong

Qigong – energiarbejde

Udover samtalen i terapi eller i supervision, kan vi arbejde med Qigong, som er ældgamle kinesiske helseøvelser udviklet af taoister, hvis mål dengang var at finde harmonien mellem himlen, jorden og menneskeheden.

Balancer din hverdag med Qigong

I den hastighed livet leves i og med de enorme mængder information og sanseindtryk, vi udsættes for dagligt, kan Qigong hjælpe med at finde ro og balance. I mange situationer har vi brug for at kunne stå fast og finde både ro og styrke til at udtrykke det, som er vigtigt for os i arbejdet, i livet. Vi kan kalde det ”at have noget at stå imod med” i forhold til det livets palet byder os.

Qigong er energitræning. Qi betyder energi og gong betyder træning. Årstiderne skifter, vores følelser og opmærksomhed skifter. Alting er i uafbrudt bevægelse, fra det mindste atom til stjernerne i universet. Gennem meget enkle øvelser styrkes kroppen og sindet. ”Du kommer hjem til dig selv.”

Kombinationen af de langsomme bevægelser i øvelser og det rolige åndedræt fremmer indre ro, mere energi og ofte en forbedret livskvalitet. Qigong styrker muskler, led og blødgør bindevævet, så Qi kan flyde friere og derigennem være med til at løsne spændinger.

Fokusering og ro gennem åndedræt og bevægelse

Fokusering på åndedrættet og på guidede visualiseringer kan hjælpe til en bevidst tilstedeværelse i nuet og give mental styrke til at møde udfordringer både privat og i arbejdslivet. Ligesom Mindfulness fremmer regelmæssig praksis af Qigong fysisk og mental balance og kan reducere uro og stress.

Qigong udvider den verbale samtale i terapi og i supervision med en forankring i kroppen via åndedrættet og via de enkle gentagne bevægelser, som fremmer en indre fordybelse. Øvelserne kan anvendes både forebyggende, styrkende og helbredende.

Jeg er uddannet som instruktør i Qigong og uddanner mig fortsat i en Masterclass i Qigong.

Jeg tilbyder både Qigong øvelser i forbindelse med supervisionsprocesser og i forbindelse med personlig udvikling.